mail

De achtergrond

Historie
De stichting Paardrijden Deventer/Gorssel e.o. werd opgericht in 1980. Sinds 1985 beschikt de Stichting over een eigen binnenmanege met ruime stallen voor 12 zorgvuldig geselecteerde paarden en pony´s, een buitenbak en daarbij ook nog over allerlei hulpmiddelen en deskundigheid om paardrijden voor minder validen mogelijk te maken. Het huidige stallencomplex en de binnenmanege en kantine is gerealiseerd met giften van de Pasmanstichting uit Den Haag. Vandaar de naam Pasmanmanege. In onze kantine vindt u ook nog steeds een borstbeeld van de heer Pasman.Voor meer informatie over deze stichting klik HIER.
Onze manege maakt sinds de start, in erfpacht, gebruik van de de terreinen van Pluryn. 

Lessen
De lessen worden gegeven door instructrices met een speciale opleiding van het FPG, de Federatie Paardrijden Gehandicapten, een landelijk overkoepelende organisatie, waarvan onze stichting lid is. In de aanvangsperiode krijgen de deelnemers elke week een half uur individuele begeleiding. Daarna wordt in groepen van 3 tot 7 ruiters één uur per week gereden. Deelnemers met een extra zware belemmering worden naast of op het paard begeleid.

Aanmelden
Indien getwijfeld wordt, of het wel verantwoord is een betreffende persoon te laten paardrijden en men zelf niet de beschikking heeft over een deskundig adviseur, kan via de manege de hulp van een deskundige worden ingeroepen. Aanmelding kan door ouders, arts, fysiotherapeut of maatschappelijk werker, gezinsvervangende tehuizen, dagverblijven, school enz.