mail

Rijlessen

De ruiters krijgen les van vier deskundige en ervaren instructrices, die op hun beurt weer worden bijgestaan door een grote groep vrijwilligers. Voor gehandicapte ruiters is het rijden en omgaan met de paarden een goede therapie. Zowel geestelijk als lichamelijk is het voor hen inspannend én ontspannend. Om er voor zorg te dragen dat er ook door minder validen gereden kan worden beschikt de manege over verschillende hulpmidden zodat iedereen de kans krijgt te leren rijden. Daarnaast is er altijd de mogelijkheid om in plaats van actief te rijden, met paard en wagen een rit door de omgeving te maken als men niet zelfstandig of met zijn tweeën kan of wil rijden.  

De rijlessen vinden individueel of in groepen van drie tot zeven personen plaats.

Momenteel hebben wij, afhankelijk van leeftijd en niveau, een wachtlijst van enkele maanden. Wij hanteren een minimum leeftijd voor nieuwe ruiters van 7 jaar waarbij onze voorkeur uit gaat naar ruiters vanaf 8 jaar, afhankelijk van postuur en doorzettingsvermogen.

Er kunnen zich omstandigheden voordoen waardoor onze instructrices de lessen zullen afzeggen of op een andere wijze zullen invullen. Denk hierbij aan omstandigheden als: ziekte van een paard of begeleiding of extreme weersomstandigheden (erg warm, koud, hagel, storm, onweer). Hierdoor kan de veiligheid van de ruiter, begeleider of het paard in het geding komen. Het doorgaan en de invulling van de lessen zal ten allen tijde ter beoordeling aan de instructrices zijn.